nadstranická platforma žen, které se zajímají o politiku a věci veřejné

Tisková zpráva: Pět žen představí svou vizi budoucnosti České republiky

20.10.2011 09:58

Praha (20. října 2011) – Pět žen přednese svůj „prezidentský“ projev, v úterý 25. října od 18 hodin, v pražském Kounickém paláci, Panské ulici 7, Praze 1.  

Akce, která se již popáté koná pod názvem Sympozium České prezidentky, se uskuteční v období oslav 93. výročí vzniku samostatného Československa. V politice chybí vůle tvořit celospolečenský konsenzus o tom, jaký si přejeme – z dlouhodobého hlediska - rozvoj České republiky. Chybí v ní i ženy. Tyto dva nedostatky se snaží svou občanskou iniciativou kompenzovat nezávislé a nadstranické uskupení Česká prezidentka, které každý rok zve několik významných ženských osobností s nabídkou promluvit v délce asi 15 minut před stohlavým publikem na téma: „Co je dobré pro naši zemi a kam by měla směřovat“, jež jinak dojde na přetřes jen jedenkrát za pět let. 

 

V předchozích čtyřech ročnících se jako „prezidentky“ představily například Helena Illnerová, Meda Mládková, Jitka Seitlová. Táňa Fischerová, Alena Gajdůšková, Jiřina Šiklová, Jana Hybášková, Marie Benešová či (dnes již bývalá) slovenská premiérka Iveta Radičová.

 

Na letošní 5. sympozium pozvání přijaly: (v abecedním pořadí)

 

Alexandra Brabcová, manažerka kulturně vzdělávacích projektů

Iva Holmerová, ředitelka Gerontologického centra

Adriana Krnáčová, konzultantka a dlouholetá bývalá ředitelka Transparency

Milena Vicenová, stálá velvyslankyně ČR při EU 

Eva Zamrazilová, členka bankovní rady ČNB

 

Po projevech hlavních hostek sympozium doplní kulturní program: Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 s tématem „Ekologie duše“ aneb „Plzeň je žena“

Pořadatelská platforma Česká prezidentka je sdružení žen založené v květnu 2006. Jejím cílem je věnovat systematickou pozornost inspirativním myšlenkám ženských osobností, vytvářet pro ně důstojný veřejný prostor k jejich vyslyšení a nepřímo tak podpořit zvolení první Češky do některé z nejvyšších státních funkcí.

(Vstup na akci je zdarma, k dispozici bude Sborník všech předešlých sympozií)

Více informací na https://ceska-prezidentka.webnode.cz

Kontakt pro novináře: Miluš Kotišová, 723 038 301, ceskaprezidentka@seznam.cz

5. sympozium pořádá Česká prezidentka ve spolupráci s klubem Business and Professional Women, Českým svazem žen a Fórem 50 %.    

Vyhledávání

Kontakt

www.ceska-prezidentka.cz www.facebook.com/ceska.prezidentka 775 058 228, 723 038 301