nadstranická platforma žen, které se zajímají o politiku a věci veřejné

6. sympozium České prezidentky

05.10.2012 11:36

6. ročník Sympozia České prezidentky letos proběhne 23. října od 18 hodin v DOXu (Poupětova 1, Pha 7 - blízko Ortenova náměstí)

Poprvé jako partnerská akce programu Konference Forum 2000.

 

Pozvané hostky:

18:00 - 18:10      Úvod

                          Marie Čermáková

                          Klára Samková

                          Anna Hogenová

   

19:00 - 19:10    krátká přestávka

 

19:10 - 20:00      Rut Kolínská

                          Táňa Fischerová 

                          Zuzana Roithová

                          Adriana Krnáčová

 

 

Medailonky hostujících osobností

Marie Čermáková, ředitelka Sociologického Ústavu AV ČR

Získala doktorát v oboru sociologie na FFUK. Zabývá se tématy jako genderová studia se zaměřením na sociologii, postavení žen v české společnosti, pozice žen na trhu práce, ženský potenciál ve vědě, postavení mladých lidí ve vědě, genderové nerovnosti v oblasti lidských zdrojů. Je členkou Rady vlády ČR pro rovné příležitosti mužů a žen.

 

Klára Samková, advokátka, kandidátka na prezidentku

Advokátka se specializací na občanské a rodinné právo, obchodní, ústavní právo a lidská práva, občanská aktivistka a politička. V letech 1990 - 1992 byla poslankyní Federálního shromáždění za Občanské fórum - Romskou občanskou iniciativu. Byla několik let řadovou členkou ODS. Má svoji advokátní kancelář Lawyers.
 

Anna Hogenová, profesorka filosofie

Je profesorkou filosofie přednášející na Husitské teologické fakultě a Pedagogické fakultě UK. Sama vystudovala nejdříve Fakultu tělesné výchovy a sportu, doktorát z filosofie získala až o deset let později. Jejím směrem je fenomenologie. Zabývá se tématy jako pohyb, pravda jako neskrytost, tělo a tělesnost a filosofií sportu.
 

Rut Kolínská, kandidátka na prezidentku

Vystudovala obor etnografie a folkloristika na FFUK. Je zakladatelka hnutí mateřských center v České republice. V roce 1988 stála u zrodu ekologického sdružení Pražské matky, v roce 1992 prvního mateřského centra v Praze, v roce 2002 založila Síť mateřských center v ČR, jíž je první prezidentkou. Je nositelkou ceny Žena Evropy 2003 a ocenění Sociálně prospěšná podnikatelka 2006.

 

Táňa Fischerová, herečka a publicistka, kandidátka na prezidentku

Vystudovala Janáčkovu akademii múzických umění. V letech 2002—2006 působila jako nezávislá poslankyně do parlamentu ČR. Věnuje se umělecké činnosti i práci v nadacích a občanských sdruženích. Je členkou správní rady Nadace Vize 97, předsedkyní občanského sdružení Remedium, prezidentkou českého střediska mezinárodního divadelního institutu či předsedkyní politického uskupení Klíčové hnutí.

 

Zuzana Roithová, kandidátka na prezidentku

Je původním povoláním lékařka. Působila jako ředitelka ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady (1990-1998). V roce 1998 vstoupila do politiky jako nestranická ministryně zdravotnictví, následně byla za čtyřkoalici zvolena senátorkou. V roce 1999 vstoupila do KDU-ČSL, kde byla místopředsedkyní strany (2001-2003). Od roku 2004 je poslankyní Evropského parlamentu za KDU-ČSL, mandát obhájila i v druhých volbách. Byla místopředsedkyní výboru pro Vnitřní trh a ochranu spotřebitelů, jehož je po celou dobu členkou. Získala ocenění Čestná medaile za zásluhy Karlovy univerzity, Evropanka roku 2006 (cena Evropského hnutí).

 

Adriana Krnáčová, ředitelka RESTARTU, bývalá ředitelka Transparency International

Na FFUK vystudovala vědu o výtvarném umění a jazyky, získala diplom MBA z univerzity DePaul Chicago. Pracovala v neziskovém sektoru i v komerční sféře. Její současný projekt Restart se snaží iniciovat nové projekty a nápady, jak podpořit podnikání s vysokou přidanou hodnotou a hledá potenciál pro spolupráci firem, institucí a individualit.
 

 

Vyhledávání

Kontakt

www.ceska-prezidentka.cz www.facebook.com/ceska.prezidentka 775 058 228, 723 038 301