nadstranická platforma žen, které se zajímají o politiku a věci veřejné

3. sympozium přilákalo stovku žen a mužů

28.10.2009 13:12

Již potřetí konané Sympozium České prezidentky přilákalo letos stovku žen a mužů, i když právě návštěvníků mužů stále bylo lze napočítat na prstech jedné ruky -  bohužel.  A poprvé také Sympozium upoutalo pozornost České televize, která v průběhu večera natočila krátké rozhovory se všemi  řečnicemi, jež dorazily. Bohužel se na poslední chvíli omluvila paní ministryně školství Kopicová a během odpoledne v den akce se nakonec musel omluvit i pan ministr Kocáb, který měl pronést úvodní slovo. Poslal za sebe alespoň zdravici. 

V obecenstvu zasedly také loňské a předloňské vážené hostky: sběratelka umění Meda Mládková a vědkyně Eva Syková.

 

Celý večer byl natočen na videozáznam, který - pokud vše dobře dopadlo a dopadne - bude zpřístupněn zájemkyním i zájemcům, kteří se nemohli zúčastnit osobně.

 

Výjimečně byl letos dán prostor pro 6 otázek z publika. Tazatelky využily svou chvíli i k rozpoutání kratičké diskuze. Otázka je tedy, jestli by se formát sympozia neměl do budoucna upravit. I když jeho hlavním smyslem je dávat vystupujícím ženským osobnostem ojedinělou příležitost a prožitek zcela koncentrované pozornosti posluchaček/čů právě na jejich myšlenky, jako tomu bývá při kandidátských projevech při prezidentské volbě.

 

Koncertní premiéra Sonaty appassionaty skladatelky Vítky Kaprálové v podání brněnské klavíristky Alice Rajnohové pak bylo krásnou neverbální tečkou za krásným večerem.

 

Využijte příležitosti a nominujte v naší anketě osobnosti na 4. sympozium ČP.

 

 

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

www.ceska-prezidentka.cz www.facebook.com/ceska.prezidentka 775 058 228, 723 038 301